De pilot bestaat in eerste instantie uit een aantal locaties in regio Utrecht en is vrijdag gelanceerd. Overigens kan iedere koeriersdienst of vervoerder de pakketautomaten van Smartmile gebruiken om zo volledige wijken in één stop te bedienen wat de kans op mislukte bezorgingen minimaliseert en ervoor zorgt dat er in totaal minder busjes de stadscentra in hoeven ten opzichte van bezorging aan huis of gesloten systemen.

In tegenstelling tot de PostNL automaten, kunnen consumenten bij Smartmile pakketten van meerdere koeriers in één stop ophalen, retourneren en verzenden. De aanbieder beheert nu 66 machines in Nederland in samenwerking met DHL Express. Smartmile verwacht een verdubbeling van zijn netwerk in het komende jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement