De in 2020 van XPO Logistics afgesplitste warehouse-divisie zag de omzet uitkomen op 7,9 miljard dollar. Dat is aanzienlijk meer dan werd verwacht voor de verzelfstandiging en beursgang van GXO. Voor het fiscale jaar 2021 werd destijds uitgegaan van een winst van 7,5 miljard dollar. Het bedrijfsresultaat (ebitda) van 633 miljoen dollar was ook beter dan verwacht. In de eerdere winstprognoses was uitgegaan van 600 miljoen dollar.

E-commerce

GXO profiteerde vooral van een sterk resultaat in het laatste kwartaal van vorig jaar, waar vooral e-commerce ( + 45%) en het daaraan gekoppelde retourlogistiek (+28%) het goed deden. Dat leverde een omzet op van 2,3 miljard dollar en een nettowinst van 56 miljoen dollar voor de laatste drie maanden van 2021.

Prognose

Voor dit jaar verwacht de directie van GXO de omzet te kunnen verbeteren met 8 tot 12% naar maximaal 830 miljard dollar, waarbij het bedrijfsresultaat tussen de 707 en 743 miljoen dollar zal komen te liggen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement