In het Noord-Limburgse Horst aan de Maas bouwt DSV een cross dock van 19.000 vierkante meter met een warehouse van 43.000 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen. Op het vliegveld bij Maastricht verrijst een multi-user warehouse van 40.000 vierkante meter. Op beide locaties komt ook kantoorruimte, meldt DSV.

Logistieke tak

Na voltooiing verhuist de directie van de wereldwijde logistieke tak van DSV (Solutions) naar de locatie in Horst aan de Maas. Ook medewerkers van de wegvervoerdivisie worden hier gehuisvest.

DSV heeft in Nederland al voor 700.000 vierkante meter aan magazijnen. De logistieke dienstverlener telt in ons land 3.000 medewerkers op twintig locaties. Wereldwijd heeft DSV 75.000 mensen in dienst.

Moerdijk

Vorig jaar maakte de Deense logistiekreus bekend op het Logistiek Park in Moerdijk een van de grootste dc’s van Europa te ontwikkelen. Dit warehouse van maar liefst 200.000 vierkante meter moet in 2023 operationeel zijn.

DSV zag zijn nettowinst in 2021 bijna verdrievoudigen van 4,2 miljard Deense kroon (564 miljoen euro) naar 11,3 miljard Deense kroon (1,5 miljard euro). De omzet steeg met bijna 60% naar 24,5 miljard euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement