Het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg van 518 miljoen euro naar 1,27 miljard euro op een omzet van 10,8 miljard euro over de laatste drie maanden van 2021. Dat laatste was een verdubbeling vergeleken met 2020.

Volgens topman Detlef Trefzger van K+N ziet de mondiale expeditiemarkt er tot nu toe voor het lopende boekjaar ook gunstig uit, maar de Russische inval in de Oekraïne laat volgens hem wel het onvoorspelbare karakter van de geopolitiek zien. Welke effecten dat heeft op de wereldhandel moet nog blijken, aldus de K+N-topman.

175% toename jaarresultaat

De klinkende cijfers over het vierde kwartaal vertaalden zich ook in het jaarresultaat voor belastingen (ebit). Dat kwam uit op 2,85 miljard euro, een toename van 175%. De omzet over 2021 liet een toename van 61% zien naar 32,2 miljard euro.K+N profiteerde vorig jaar vooral van de hoge tarieven in de containervaart en luchtvracht.

De containervaart leverde met een volumegroei van 2% naar 4.6 miljoen teu een omzet van 13,4 miljard euro op. Het ebit kwam uit op bijna 1,5 miljard euro. Luchtvracht liet een toename zien van 55% naar 2,2 miljoen ton. Dat was goed voor bijna 1,2 miljard euro en een omzet van 10,6 miljard euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement