DHL Supply Chain heeft daartoe in zijn Belgische warehouse in Bornem autonome heftrucks voor het intern verplaatsen van pallets geïntroduceerd. De implementatie is het resultaat van een strategische samenwerking tussen DHL Supply Chain, robotexpert Logisnext Solutions en Unilever.

Autonome heftrucks kunnen zowel horizontale als verticale bewegingen van gepalletiseerde goederen aan, waardoor ze vooral nuttig zijn in sectoren die worden gekenmerkt door standaard palletbewegingen, zoals de consumenten-, detailhandel- en automobielsector.

Basisvolumes

De zogenaamde Rocla Vehicles van Logisnext behoren tot de nieuwste generatie autonome heftrucks. Ze verplaatsen 1.000 pallets per dag, waardoor 24/7 een stabiele goederenstroom in het magazijn wordt gecreëerd. De autonome heftrucks kunnen het transport van basisvolumes beheren, terwijl handmatige heftrucks nog steeds kunnen worden toegevoegd als grotere volumes aan de orde zijn.

‘Na soortgelijke implementaties in Noord-Amerika en Groot-Brittannië, hebben we nu de eerste autonome heftrucks op het vasteland van Europa ingezet. Deze trucks kunnen over de volledige hoogte van het magazijn rijden en bieden een flexibel en schaalbaar antwoord op de krappe arbeidsmarkt’, zegt John Scherders, CEO DHL Supply Chain Benelux & Nordics.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement