Daardoor verdwijnt er wederom een expediteur in de handen van een maritieme dienstverlener. BDP, met hoofdkantoor in Philadelphia, is een middelgrote expediteur met 134 vestigingen en een jaarlijkse omzet van een half miljard dollar. Er werken bij het Amerikaanse transportbedrijf mondiaal zo’n 5.000 mensen.

Logistiek netwerk

Terminal-operator PSA bouwt al enige tijd aan de uitbouw van het logistiek netwerk buiten de havens. Via de overname van BDP koopt het expeditie-expertise om ook in de logistieke haarvaten zoals bij de aan- en afvoer van goederen een grotere rol te spelen.

PSA bezit zo’n 60 overslagterminal in de wereld. Het gaat daarbij om diepzee-, binnenvaart- en railterminals. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf zich ook sterk in de contractlogistiek (opslag) met een groot aantal dc’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement