In de tussentijd moeten vervoerders op andere manieren de formulieren invullen om ‘zo min mogelijk verstoring’ te veroorzaken.

Transporteurs zien dit als een nieuwe belemmering in het zakendoen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk sinds het vertrek van de Britten uit de EU.

‘Het versterkt voor mensen – vooral de in Europa gevestigde transportbedrijven – alleen maar het gedoe van zakendoen met het VK’, aldus Shane Brennan, baas van Cold Chain Federation, een branchevereniging voor transporteurs van gekoelde goederen.

Richting de belangrijke havenstad Dover in het zuiden van Engeland stonden al rijen vrachtwagens van ruim 30 kilometer doordat veerboten van P&O niet varen na een veelbesproken massaontslag. Die rederij heeft gezegd dit weekend diensten te willen hervatten, wat de druk op de grens kan verminderen. Dat zullen vervoerders graag zien gebeuren, nu met Pasen een van de drukste tijden van het jaar op komst is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement