De omzet steeg bijna met 100% naar 8,2 miljard euro, terwijl de winst voor belastingen (ebit) op 1,72 miljard euro uitkwam, een toename van 66%. Op basis van de sterke winstverbetering over het eerste kwartaal heeft DSV de maximale winstverwachting flink opgeschroefd: van 2,7 miljard euro naar 3,1 miljard euro.

Topman Jens Bjørn Andersen van DSV wees in een toelichting op de kwartaalcijfers op de fragiele logistieke markt, waar door de recente lockdowns in China ‘corona nog steeds niet verleden tijd is’. Met het oog op de oorlog in Oekraïne stelde de DSV-baas de bestaande activiteiten in Rusland en Belarus, goed voor 1% van de totale omzet, te zullen afstoten of geheel stop te zetten. Nu al handelt DSV alleen nog humanitaire goederen af voor de twee landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement