Het balletje kwam aan het rollen nadat Dennis de Roo op Linkedin reageerde op een crowdfundingsactie door Feyenoord-supporters. Zij willen hun club helpen om de koopoptie te lichten die is bedongen bij de huurovereenkomst met KRC Genk. Dessers is de man die de stadionclub volgend seizoen na zes jaar weer naar het landskampioenschap kan leiden, is hun hoop. Inmiddels is er ruim 50.000 euro opgehaald. ‘De rest van de financiering mag Feyenoord met ons bespreken’, zegt De Roo. In een toelichting laat hij weten via Van Donge & De Roo de hele transfersom van 4 miljoen euro te willen betalen.

Onduidelijk is of Feyenoord de financiering van De Roo wel kan aannemen. Door juridische haken en ogen zou De Roo niet mogen investeren in individuele spelers. Volgens De Roo kan de club het breder zien. ‘De koop van Dessers drukt op het spelersbudget. Deze investering geeft daarin meer lucht. Ik zou zeggen: geen woorden maar daden.’

Sponsoring

De familie De Roo geldt al langer als suikeroom van het betaald voetbal. Zo draagt de thuisbasis van Excelsior sinds 2017 de naam Van Donge & De Roo Stadion. De expediteur ging een tienjarig sponsorcontract aan met de Kralingse club. Verder is Van Donge & De Roo sponsor van Sparta, FC Volendam en prijkt de naam van het bedrijf op de trainingspakken van het eerste vrouwen­elftal van Feyenoord.

Volgens De Roo zijn investeringen in voetbalsponsoring tegelijk ook investeringen in eigen business. Dat geldt ook voor het behoud van Dessers. ‘Hoe aantrekkelijker het is om naar Feyenoord te gaan, hoe meer klanten en relaties ik op een voetbal­avondje mee kan krijgen. We zijn ervan overtuigd dat wij en andere sponsoren kunnen helpen.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement