Lidl opent distributiecentrum in Almere

54.000 vierkante meter

Budgetsupermarktketen Lidl heeft donderdag zijn nieuwe distributiecentrum in Almere officieel geopend. Vanaf maandag zal het pand volop in gebruik zijn.

Het distributiecentrum van ruim 54.000 vierkante meter vervangt het dc in Zwaag (bij Hoorn), waarvan in 2019 werd besloten om het te sluiten om de distributie meer te centraliseren. Vanuit het nieuwe dc in Almere worden ruim zeventig Lidl-winkels bevoorraad in Noord-Holland, Flevoland en een deel van Utrecht.

Lidl propageert het nieuwe dc als zeer duurzaam. Dankzij onder meer de zevenduizend zonnepanelen op het dak kan het pand voor 60% in zijn eigen energie voorzien. Aardgas wordt in het nieuwe dc niet gebruikt, een keuze die al werd gemaakt voordat de bouw begon, in september 2020, en dus niets te maken heeft met de Russische inval in Oekraïne en de daaruit voortgevloeide energiecrisis. Verder bevat het dc laadpalen voor het opladen van elektrische voertuigen.

In het dc komen ruim driehonderd mensen te werken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Lidl opent distributiecentrum in Almere | NT

Lidl opent distributiecentrum in Almere

54.000 vierkante meter

Budgetsupermarktketen Lidl heeft donderdag zijn nieuwe distributiecentrum in Almere officieel geopend. Vanaf maandag zal het pand volop in gebruik zijn.

Het distributiecentrum van ruim 54.000 vierkante meter vervangt het dc in Zwaag (bij Hoorn), waarvan in 2019 werd besloten om het te sluiten om de distributie meer te centraliseren. Vanuit het nieuwe dc in Almere worden ruim zeventig Lidl-winkels bevoorraad in Noord-Holland, Flevoland en een deel van Utrecht.

Lidl propageert het nieuwe dc als zeer duurzaam. Dankzij onder meer de zevenduizend zonnepanelen op het dak kan het pand voor 60% in zijn eigen energie voorzien. Aardgas wordt in het nieuwe dc niet gebruikt, een keuze die al werd gemaakt voordat de bouw begon, in september 2020, en dus niets te maken heeft met de Russische inval in Oekraïne en de daaruit voortgevloeide energiecrisis. Verder bevat het dc laadpalen voor het opladen van elektrische voertuigen.

In het dc komen ruim driehonderd mensen te werken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement