De CO2-uitstoot in Nederland moet omlaag. ‘Die uitdaging geldt voor ons allemaal, dus ook voor bedrijven in het transport en de logistiek’, aldus Aad Veenman, boegbeeld van de Topsector Logistiek. Via de site co2meter.nu willen TLN, Topsector Logistiek en Evofenedex bedrijven in de logistieke keten stimuleren om inzicht te krijgen in hun CO2-uitstoot en daarbij mogelijkheden aanbieden om die uitstoot terug te dringen.

Transportondernemers kunnen op korte termijn CO2-winst behalen door efficiënter te werken, vinden de samenwerkende organisaties. De open deur hier is: minder kilometers en betere belading betekenen minder CO₂-uitstoot. Op de site kan overigens ook een anonieme vergelijking van uitstoot met andere bedrijven worden gemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement