Het resultaat voor belastingen (ebit) ontwikkelde zich vorig jaar ook positief en liet meer dan een verdubbeling zien van 74,2 miljoen euro naar ruim 160 miljoen euro, aldus Hellmann bij de presentatie van de jaarcijfers.

Acquisities

Hellmann wist verder het aantal zendingen te verhogen met 25% naar meer dan 20 miljoen. Behalve dit extra volume profiteerde de expediteur vorig jaar van de sterk gestegen tarieven in de lucht- en zeevrachtmarkt en een aantal acquisities, meldt het bedrijf in een toelichting op de jaarcijfers. Daarbij was er vooral groei op de markten in Zuid-Amerika, Azië en Noord-Amerika.

Die overnames hadden verder geen negatief effect op de kaspositie van de Duitse expediteur. Die steeg zelfs van 70 miljoen euro naar 117,5 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement