De Zwitserse logistieke dienstverlener heeft daartoe begin deze maand een overeenkomst gesloten met de managing director in het land, meldt het bedrijf In een kort bericht aan klanten. Het gaat om Perry Neuman, die binnen K+N verantwoordelijk is voor Rusland en de zogenoemde CIS-landen. Neumann is al sinds 2006 werkzaam voor K+N, sinds 2010 geeft hij leiding aan de Russische tak van het bedrijf.

De verkoop volgt op de opschorting van alle transporten van en naar Rusland in maart. Sindsdien vervoert K+N alleen nog pharmagoederen, medische producten en humanitaire hulpgoederen naar het land. Eerder stopte het concern vanwege de oorlog in het land al met transporten van en naar Oekraïne, maar die dienstverlening is sinds vorige week weer deels opgestart.

K+N volgt met het afstoten van de activiteiten in Rusland het voorbeeld van onder meer Maersk, dat vorige maand bekendmaakte 718 miljoen dollar af te schrijven op zijn Russische belangen.

Kuehne + Nagel heeft van de deal geen geen financiële details bekendgemaakt. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de Russische mededingingswaakhond, meldt K+N.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement