Economen: recessiegevaar eurozone neemt toe door gastekort

45% kans

Het risico op een recessie in de eurozone is verder toegenomen vanwege de dreigende gastekorten en hoge inflatie. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een onderzoek onder economen. De kans op een economische krimp in het eurogebied wordt nu geschat op 45%. In een eerder onderzoek gingen de economen nog uit van een kans van 30% op een recessie. Voorafgaand aan de Russische invasie van Oekraïne was dat 20%.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Economen: recessiegevaar eurozone neemt toe door gastekort | NT

Economen: recessiegevaar eurozone neemt toe door gastekort

45% kans

Het risico op een recessie in de eurozone is verder toegenomen vanwege de dreigende gastekorten en hoge inflatie. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een onderzoek onder economen. De kans op een economische krimp in het eurogebied wordt nu geschat op 45%. In een eerder onderzoek gingen de economen nog uit van een kans van 30% op een recessie. Voorafgaand aan de Russische invasie van Oekraïne was dat 20%.

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu