Ampère is, zo meldt Bol.com dinsdagochtend, in de regio Utrecht recent al met stille trom begonnen met de collectie van pakketjes bij verkooppartners om deze naar een verzameldepot te brengen voor verdere distributie. Het gaat meer specifiek om verkooppartners die gebruik maken van de logistieke dienst ‘Verzenden via bol.com+’. De komende maanden zal het netwerk verder worden uitgebreid naar verkooppartners in andere delen van het land. ‘De ambitie is om hiermee in de toekomst een landelijk dekkend netwerk te realiseren’, aldus Bol.com.

De betreffende pakketjes worden na het inzamelen overgedragen aan bezorgdienst Budbee, die de pakketjes dezelfde dag naar de klant brengt. Bol.com zegt naast Ampère ook andere vervoerders te zullen blijven gebruiken voor het ophalen van pakketjes, ‘om aan de toenemende vraag van verkooppartners te kunnen blijven voldoen’.

De webwinkelreus heeft met de nieuwe vervoersdienst ook groene ambities. De busjes van Ampère rijden nu grotendeels op HVO, duurzame diesel gemaakt van plantaardige oliën. In de toekomst zullen de meeste busjes van Ampère elektrisch gaan rijden, aldus Bol.com.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement