Het expeditiekantoor in Mechelen is al opgestart, maar nog niet operationeel. ‘We zijn volop op zoek naar een volwaardig team om het kantoor te runnen en verwachten na de zomer uit de startblokken te schieten’, vertelt Arjan-Olivir van der Woning, vicepresident van Toll Group Benelux. Tot dusver werkte Toll met een agent in België, maar daar komt nu dus verandering in.

Toll Group is een in Australië gevestigde dochteronderneming van Japan Post Holdings met activiteiten op het gebied van transport, opslag en logistiek op de weg, per spoor, over zee en door de lucht. Het bedrijf bestaat uit de divisie Contract Logistics in Azië en de expeditietak Global Forwarding, die wereldwijd actief is. In Nederland heeft de Toll Group al twee kantoren: in Rotterdam en Schiphol-Rijk.

‘We hebben in negen Europese landen onze eigen kantoren en hebben daarbuiten ook ons eigen agentennetwerk’, vertelt Van der Woning, vicepresident van Toll Group Benelux. ‘De laatste tijd is onze internationale forwardingbusiness sterk gegroeid. Port of Antwerp-Bruges is een belangrijke gateway naar Europa. Ook BRUcargo (de cargozone van Brussels Airport, red.) en Liege Airport laten heel wat transportactiviteiten toe. Strategisch gezien hebben we daarom besloten om in België een eigen kantoor te openen.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement