Dat meldt het Russische persbureau Interfax.

K+N besloot besloot vorige maand om zijn Russische activiteiten af te stoten en te verkopen aan het lokale management. Het gaat om Perry Neuman, die binnen het Zwitsere concern verantwoordelijk was voor Rusland en de zogenoemde CIS-landen. Hij is de enige aandeelhouder van het nieuwe bedrijf.

In maart besloot K+N al om de transporten van en naar Rusland op te schorten. Tegenover het Duitse vakblad DVZ liet Neumann eerder weten dat hij ondanks de sancties kansen ziet om met het nieuwe bedrijf ook in Europa actief te worden.

1.000 medewerkers

Volgens Interfax beschikt Noytech over 24 kantoren en 89.000 vierkante meter aan magazijnen in Rusland, Wit-Rusland, Kazachstan en Azerbeidzjan. Het concern zou meer dan 1.000 medewerkers hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement