Broekman Logistics zegt verder de strategische focus voor de lange termijn meer te willen verleggen naar de uitbouw van de expeditie-activiteiten in India, Polen, Nederland, Tsjechië en België.

BLBA biedt geïntegreerde logistieke oplossingen aan voor de chemische industrie, zoals het vullen van drums en intermediate bulk containers vanuit tankwagens en het ompakken van poeders en granulaten.

Bij BLBA werken 130 mensen. Het beschikt in de haven van Antwerpen over vier zogeheten Seveso-locaties op de rechteroever. Het gaat om in totaal 106.000 vierkante meter aan opslag voor gevaarlijke en niet-gevaarlijke goederen met een opslagcapaciteit voor 680 ISO-tankcontainers. In 2021 was BLBA goed voor een omzet van 33 miljoen euro.

Via deze overname wil Van Moer Logistics zijn aanbod voor de chemische sector verder uitbreiden en verfijnen. Eerder dit jaar nam Van Moer al Group Van Loon over. Dat leverde het bedrijf al een depot op de rechteroever van de Antwerpse haven op.

Reorganiseren

De acquisitie van BLBA voegt behalve extra opslagcapaciteit een aanvullende afvullijn voor zowel gevaarlijke als niet-gevaarlijke goederen toe. Daardoor kan de logistieke groep voortaan op beide Scheldeoevers een volledig pakket aan diensten voor tankcontainers. aanbieden. Het bedrijf gaat verder alle huidige ladingstromen nader analyseren en waar nodig reorganiseren om nutteloze kilometers te vermijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement