Het vertrek van Trefzger ‘om prive-redenen’ was al eerder door het concern aangekondigd. De Duitse topman heeft bijna tien jaar leiding gegeven aan de Zwitserse logistieke grootmacht en de activiteiten, onder meer in de e-commerce dienstverlening, via de overname van Apex Logistics aanzienlijk uitgebouwd. Tegelijkertijd werd in de VS het wegvervoer versterkt met de acquisitie van Retrans.

Uitbouw

Trefzger wist in de bijna tien jaar dat hij leiding gaf verder de omzet van K+N uit te bouwen van 21 miljard euro naar bijna 33 miljard euro vorig jaar. Het resultaat voor belastingen verbeterde in die periode van 630 miljard euro naar zo’n 3 miljard in 2021.

De 53-jarige Paul begon zijn carrière in de logistiek bij K+N in 1990, maar was tussen 1997 en 2013 actief in verschillende bestuursfuncties bij concurrent DHL, waar hij onder meer leiding gaf aan DHL Freight Deutschland. Paul was de laatste jaren verantwoordelijk voor het mondiale wegvervoer bij K+N.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement