Winstgroei Geodis bijna geheel voor rekening zee-en luchtvracht

expeditie

De Franse expediteur Geodis heeft het eerste halfjaar afgesloten met een stevige winstsprong. Het resultaat voor belastingen (ebit) kwam uit op 309 miljoen euro op een totale omzet van 6,7 miljard euro. Daarmee zag het dochterbedrijf van de Franse Spoorwegen (SNCF) de winst toenemen met 52% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De totale inkomsten stegen met 34%.

210831 GEODIS' Freighther, luchtvracht

Volgens topvrouw Marie-Christine Lombard van Geodis wist het Franse expeditiebedrijf vooral in de zee-en luchtvracht marktaandelen te winnen en tikten de hoge tarieven in die markten flink door in het resultaat over de eerste zes maanden van het lopende boekjaar. Zo was de stijging van het bedrijfsresultaat (ebidta) exclusief valuta-effecten van 112 miljoen euro grotendeels (104 miljoen euro) toe te schrijven aan de lucht- en zeevrachtexpeditie (Freight Forwarding). De overige 8 miljoen euro kwamen voor rekening van de kleine divisie Distribution & Express

Acquisities

De omzetgroei van Geodis over het eerste halfjaar kwam ook hoofdzakelijk (63%) voor rekening van de divisie Freight Forwarding, terwijl de werkmaatschappijen contractlogistiek (16%), wegvervoer (17%) en distributie & express (8%) aanzienlijk lager scoorden. Het wegvervoer van de Franse expediteur profiteerde intussen de eerste zes maanden van dit jaar vooral van de eerdere acquisities in 2021 in de Poolse en Franse transportmarkt, waar de bedrijven Pekaes, Gandon en Perrier werden overgenomen.

Mondiaal zet de Franse expediteur verder in op de uitbouw van het mondiale logistiek netwerk. Zo werd in april van dit jaar Keppel Logistics (Singapore) overgenomen om de aanwezigheid in de Aziatische warehousing en e-commerce markt te versterken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Winstgroei Geodis bijna geheel voor rekening zee-en luchtvracht | NT

Winstgroei Geodis bijna geheel voor rekening zee-en luchtvracht

expeditie

De Franse expediteur Geodis heeft het eerste halfjaar afgesloten met een stevige winstsprong. Het resultaat voor belastingen (ebit) kwam uit op 309 miljoen euro op een totale omzet van 6,7 miljard euro. Daarmee zag het dochterbedrijf van de Franse Spoorwegen (SNCF) de winst toenemen met 52% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De totale inkomsten stegen met 34%.

210831 GEODIS' Freighther, luchtvracht

Volgens topvrouw Marie-Christine Lombard van Geodis wist het Franse expeditiebedrijf vooral in de zee-en luchtvracht marktaandelen te winnen en tikten de hoge tarieven in die markten flink door in het resultaat over de eerste zes maanden van het lopende boekjaar. Zo was de stijging van het bedrijfsresultaat (ebidta) exclusief valuta-effecten van 112 miljoen euro grotendeels (104 miljoen euro) toe te schrijven aan de lucht- en zeevrachtexpeditie (Freight Forwarding). De overige 8 miljoen euro kwamen voor rekening van de kleine divisie Distribution & Express

Acquisities

De omzetgroei van Geodis over het eerste halfjaar kwam ook hoofdzakelijk (63%) voor rekening van de divisie Freight Forwarding, terwijl de werkmaatschappijen contractlogistiek (16%), wegvervoer (17%) en distributie & express (8%) aanzienlijk lager scoorden. Het wegvervoer van de Franse expediteur profiteerde intussen de eerste zes maanden van dit jaar vooral van de eerdere acquisities in 2021 in de Poolse en Franse transportmarkt, waar de bedrijven Pekaes, Gandon en Perrier werden overgenomen.

Mondiaal zet de Franse expediteur verder in op de uitbouw van het mondiale logistiek netwerk. Zo werd in april van dit jaar Keppel Logistics (Singapore) overgenomen om de aanwezigheid in de Aziatische warehousing en e-commerce markt te versterken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement