Het distributiecentrum wordt gebouwd op een zichtlocatie aan de Boyneweg in Rotterdam en bestaat uit twee DC’s. DHG verwierf eind vorig jaar in het Botlek gebied twee verouderde locaties van C. Steinweg Handelsveem. DHG is gestart om op deze locaties in het Rotterdamse Botlekg-ebied twee nieuwe Smartlogs van ruim 100.000 vierkante meter te ontwikkelen.

Voor logistiek dienstverlener Fox Global Logistics biedt dit nieuwe distributiecentrum extra ruimte om groei op te vangen. Directeur Norman de Vos: ‘Sinds onze eerste magazijnontwikkeling in januari 2020 van ruim 20.000 vierkante meter magazijn in Berkel en Rodenrijs hebben we nog twee dc’s kunnen opstarten. Met deze nieuwe ontwikkeling beheren we straks 80.000 vierkante meter aan magazijnruimte in de regio Rotterdam. De specifieke locatie van dit magazijn centraal gelegen in het havengebied van Rotterdam met straks een ontsluiting van de Blankenburg tunnel die in aanbouw is heeft voor ons de doorslag gegeven.’

DHG heeft sinds 2015 ruim 1,3 miljoen m2 aan distributiecentra volgens het Smartlog concept gerealiseerd. Op dit moment is circa 200.000 vierkante meter in aanbouw op verschillende locaties in Moerdijk, Roosendaal, Rotterdam en Zaandam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement