In een interview met de The Wall Street Journal noemt de Deense bestuurder geen namen, maar niemand in de markt twijfelt eraan dat de DSV-topman specifiek kijkt naar de Amerikaanse expediteur C.H. Robinson als de volgende prooi.

Landvervoer

Eerder dit jaar maakte persbureau Reuters al gewag van een mogelijke acquisitie door de Denen van C.H. Robinson, dat vooral in de Noord-Amerikaanse markt over een fijnmazig landnetwerk beschikt. Daarnaast krijgen de Denen via de koop van de Amerikaanse expediteur een goede toegang tot de lucratieve zeevrachtmarkt tussen Azië en Noord-Amerika. DSV zou zijn overname-intenties ook al duidelijk hebben gemaakt in gesprekken met Amerikaanse investeerders.

Zelf houdt DSV de kaarten dicht tegen de borst en wijst erop dat het niet bekend is dat C.H. Robinson te koop staat. Wel laat Andersen weten dat de mondiale en Amerikaanse expeditiemarkt nog steeds ‘hoogst gefragmenteerd is’ en meer consolidatie – lees overnames –  ‘waarschijnlijk’ zijn.

Koopsom 9 miljard

C.H. Robinson laat intussen ook weinig los over een mogelijke overname en heeft al herhaaldelijk laten weten niet in te willen gaan op geruchten in de expeditiemarkt. Marktanalisten verwachten intussen dat de koop van C.H. Robinson DSV ongeveer 9 miljard dollar gaat kosten.

Lees ook: DSV aast op expeditietak van rivaal C.H. Robinson

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement