Geodis slaat slag in Amerikaans wegvervoer

Overname ‘Need It Now Delivers’

De Franse expediteur Geodis heeft in de VS de logistiek dienstverlener ‘Need It Now Delivers’ overgenomen voor een onbekend bedrag. Het gaat bij de acquisitie om het versterken van de contractlogistiek en de fijnmazige distributie (last mile) in de Noord-Amerikaanse wegvervoermarkt, aldus het dochterbedrijf van de Franse Spoorwegen.

Foto: Geodis

Need It Now Delivers beschikt over een groot bestelnetwerk in het oosten van de VS met 65 vestigingen en 300 depots en was eigendom van het management en het private-equity Fonds Palm Beach Capital. In totaal krijgt Geodis er in de VS door de overname zo’n 2.000 medewerkers bij en een omzet van 750 miljoen dollar. Daarmee verhoogt Geodis het personeelsbestand naar 17.000 en de inkomsten in de VS naar 3,7 miljard dollar. In totaal is meer dan een derde van de totale jaaromzet van de Franse expediteur van 11 miljard euro in 2021.

Geïntegreerde dienstverlening

Volgens algemeen directeur Marie-Christine Lombard kan Geodis met de koop nu een compleet pakket aan logistieke diensten aanbieden aan haar mondiale klanten, ‘van internationaal vervoer tot aflevering aan de deur van de ontvanger’. Deze geïntegreerde dienstverlening is een van de centrale punten in het strategische plan ‘Ambition 2023’ van de expediteur.

De verwachting is dat Geodis de overname na de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten aan het eind van dit jaar kan afronden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Geodis slaat slag in Amerikaans wegvervoer | NT

Geodis slaat slag in Amerikaans wegvervoer

Overname ‘Need It Now Delivers’

De Franse expediteur Geodis heeft in de VS de logistiek dienstverlener ‘Need It Now Delivers’ overgenomen voor een onbekend bedrag. Het gaat bij de acquisitie om het versterken van de contractlogistiek en de fijnmazige distributie (last mile) in de Noord-Amerikaanse wegvervoermarkt, aldus het dochterbedrijf van de Franse Spoorwegen.

Foto: Geodis

Need It Now Delivers beschikt over een groot bestelnetwerk in het oosten van de VS met 65 vestigingen en 300 depots en was eigendom van het management en het private-equity Fonds Palm Beach Capital. In totaal krijgt Geodis er in de VS door de overname zo’n 2.000 medewerkers bij en een omzet van 750 miljoen dollar. Daarmee verhoogt Geodis het personeelsbestand naar 17.000 en de inkomsten in de VS naar 3,7 miljard dollar. In totaal is meer dan een derde van de totale jaaromzet van de Franse expediteur van 11 miljard euro in 2021.

Geïntegreerde dienstverlening

Volgens algemeen directeur Marie-Christine Lombard kan Geodis met de koop nu een compleet pakket aan logistieke diensten aanbieden aan haar mondiale klanten, ‘van internationaal vervoer tot aflevering aan de deur van de ontvanger’. Deze geïntegreerde dienstverlening is een van de centrale punten in het strategische plan ‘Ambition 2023’ van de expediteur.

De verwachting is dat Geodis de overname na de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten aan het eind van dit jaar kan afronden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement