De combinatie krijgt bij de deal een waardering van 1,7 miljard euro, maken de beide partijen in een persbericht bekend.

Budbee werd in 2016 en is inmiddels actief in Zweden, Finland, Denemarken, Nederland en België. Het bedrijf beschikt net als Instabox over pakketkluizen en bezorgt ook bij consumenten thuis.

Instabox begon in 2015 als exploitant van pakketkluizen en heeft in 2021 eveneens thuisbezorging aan zijn diensten toegevoegd. Het bedrijf ging vorig jaar de Nederlandse markt op na de overname van Red je Pakketje. Verder is Instabox actief in Zweden, Noorwegen, Denemarken en Duitsland.

Het fusiebedrijf krijgt ‘meer slagkracht om te investeren in consument-gerichte en duurzame last-mile bezorgdiensten voor e-commerce’, stellen de partijen. In het nieuwe bedrijf zal Fredrik Hamilton, Budbee’s oprichter, de taak van ceo op zich nemen en Instabox-oprichter Alexis Priftis wordt ‘executive chairman’ van de raad van bestuur.

Aandeelhouders

De oprichters van Instabox en Budbee blijven de samen met de Zweedse beleggingsmaatschappij Kinnevik de grootste aandeelhouders in Instabee. Verder is een aanal kleinere investeerders aan boord waaronder Creades, EQT, Verdane, AMF, Stena Sessan, H&M, CNI Nordic en Thom Invest.

De fusie moet nog worden goedgekeurd door de Zweedse mededingingswaakhond. Er zijn verder geen financiële details bekendgemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement