Gruber kondigde in april al aan op overnamepad te gaan in Duitsland en de Benelux. ‘Als een van de marktleiders op het gebied van zwaar en speciaal transport is het voor ons interessant om deze business verder uit te bouwen. Maar we zijn net zo geïnteresseerd in warehousing, logistiek en FTL-vervoer’, liet directeur Martin Gruber destijds optekenen.

Markus Frost en Holger Dechant, de managers van Universal Transport, voegen zich bij Martin Gruber en Marcello Corazzola van Gruber. Met z’n vieren gaan ze de nieuwe directie van Gruber vormen. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Zwaartransportreus

Het bedrijf krijgt door de fusie meer dan 750 eigen voertuigen, een totale omzet van circa 680 miljoen euro en 2200 medewerkers op 60 locaties in 14 landen. Volgens Gruber Logistics is het bedrijf dan een van de grootste vervoerders in het zware goederensegment van Europa.

Universal Transport is net als Gruber een specialist in zwaar goederenvervoer. Het bedrijf had al 750 medewerkers in dienst en bezit 350 voertuigen. Over heel 2021 maakte Universal Transport een omzet van circa 185 miljoen euro.

Gruber Logistics genereerde in 2021 in totaal 438,9 miljoen euro aan omzet. Dat was bijna 30% meer dan in het voorgaande jaar, mede dankzij de overname van het Italiaanse Combitras. Gruber heeft 400 eigen voertuigen en 1500 medewerkers, verspreid over 40 vestigingen in elf landen. In Nederland heeft Gruber Logistics een vestiging in Gorinchem.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement