De transactie, goed voor 1,585 miljard euro, ligt in lijn met de investeringsstrategie van Prologis om zijn stedelijke herbestemmings-vastgoedportefeuille uit te breiden. Door de aanhoudende groei van e-commerce worden locaties nabij dichtbevolkte gebieden steeds belangrijker. Na de overname zal dit type vastgoedportefeuille ongeveer 54% van het hele patrimonium omvatten.

De nieuwe activa bevinden zich in zeven landen: Nederland (Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam), België (Brussel), Duitsland Neurenberg en Berlijn), Frankrijk (Parijs), Italië (Rome en Milaan), Polen (Lodz) en Spanje (Madrid en Barcelona).

Omdat 85% van de nieuwe gebouwen zich nabij grote stadscentra bevinden, biedt de portefeuille de mogelijkheid om gebieden met meer dan een miljoen inwoners bedienen in ongeveer 30 minuten. De gebouwen zijn voor 95% verhuurd. ‘Met de aanhoudende groei van e-commerce worden locaties nabij dichtbevolkte gebieden steeds belangrijker voor onze klanten’, onderstreept Ben Bannatyne, voorzitter van Prologis Europe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement