Huurder voor alvast de eerste drie jaar is SKF Logistics Services Belgium, die er strategische voorraden wil beheren. Vandaag zijn die nog verspreid over verschillende locaties. SKF neemt 22.877 vierkante meter op, iets minder dan de helft van het 45.972 vierkante meter grote project, dat in januari 2023 wordt opgeleverd.

SKF Logistics Services Belgium is de logistieke tak van SKF, een Zweedse producent van lagers, afdichtingen en smeersystemen. Het beheert het Europese distributiecentrum van de groep in Tongeren. Door diversifiëring en uitbreiding van het productgamma werd deze vestiging op korte termijn te klein en moest SKF een beroep doen op verschillende bijkomende voorraadruimtes verspreid in de regio. Voor de consolidatie van deze stock zocht SKF magazijnruimte op een strategische locatie in België. Industrieterrein Genk-Zuid ligt aan het Albertkanaal en is trimodaal bereikbaar. Omdat de bouwwerken nog niet zijn afgerond kan Logistics Capital Partners de eerste unit nog afwerken op maat van de specifieke noden van SKF.

Die unit heeft een vrije hoogte van 12,40 meter en 20.570 m² magazijnruimte, bereikbaar via 21 docks. In de ruimte zijn ook een mezzanine 1.865 m² en een kantoorruimte van 442 m² voorzien. Ze wordt uitgerust met licht- en bewegingssensoren en verwarming en koeling met warmtepompen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement