Dat is gevestigd op het Distripark en houdt zich bezig met de opslag en reparatie van lege containers, ofwel empties. Het depot beschikt over een terrein van 16,5 hectare met een opslagcapaciteit van zo’n 20.000 teu. Volgens ceo André Kramer gaan op jaarbasis zo’n 200.000 eenheden door het depot. De overnamesom wordt niet bekendgemaakt.

Kramer is ingenomen met de acquisitie per 1 januari volgend jaar, omdat het de Kramer Group meer mogelijkheden geeft om water- en landgebonden containers van elkaar te scheiden. Kramer heeft al een eigen depot op de Maasvlakte, dat vooral gericht is op empties die over water worden aan- en afgevoerd. De groep behandelt ook containers die over de weg worden aan- en afgevoerd.

Kramer Distripark

Het omgekeerde geldt voor het depot van Van Donge & De Roo, dat niet over wateraansluiting beschikt. Kramer: ‘Deze acquisitie geeft ons de mogelijkheid om volumes tussen de twee depots uit te wisselen, waardoor ze beide efficiënter kunnen worden.’ Dat gaat gebeuren onder de vlag van een nieuwe business unit, Kramer Distripark. Met de overname groeit de totale oppervlakte van Kramer Group op de Maasvlakte tot zo’n vijftig hectare.

Het depot op de Maasvlakte valt binnen Van Donge & De Roo onder DR Depots. Dat beschikt in Antwerpen over een vergelijkbare faciliteit met twintig hectare terrein en 15.000 teu opslagcapaciteit. Ook dit depot bedient zowel het wegvervoer als de binnenvaart.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement