Dat laten DHL en de curator weten. Volgens curator Voermans (Levenbach Advocaten) betreft de overname vrijwel alle activa van Instabox Nederland en Red Je Pakketje.

Door de overname van de pakketkluizen van Instabox neemt het totale DHL-netwerk van bemande en onbemande servicepunten voor het ophalen en wegbrengen van pakketten toe tot meer dan 5.000.

De bijna duizend pakketkluizen van Instabox staan deels verspreid over het land, onder andere bij winkels en sportclubs. Een deel van de kluizen is nog niet geplaatst. Dat gaat DHL in de komende tijd doen.

Uitrol

Wouter van Benten, ceo van DHL Parcel Benelux: ‘Dankzij de overname van de pakketkluizen en andere apparatuur uit de boedel van Instabox en Red Je Pakketje kan DHL de landelijke uitrol van pakketkluizen versnellen.’

Van Benten zegt ‘graag in gesprek’ te gaan met de oud-medewerkers van de failliete bedrijven om te zien of ze hun loopbaan bij DHL kunnen voortzetten. ‘Als werkgever met 18.000 medewerkers in Nederland moet dat goede kans van slagen hebben.’

Instabox en Red Je Pakketje werden eerder deze maand onverwacht failliet verklaard. Het Zweedse Instabox nam Red je Pakketje over en werd daarmee ook actief op de Nederlandse markt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement