Wie nu zo’n toestel bij Apple in Nederland bestelt, moet tot 29 december wachten tot het in huis is, staat op de website. Bij KPN is de levertijd vier tot zes weken. Bij Bol.com is de iPhone 14 Pro met een geheugen van meer dan 128 GB helemaal niet leverbaar. Apple waarschuwde al eerder voor langere levertijden door de problemen in China.

Volgens marktonderzoeker Counterpoint Research moeten klanten in de Verenigde Staten nu tot 37 dagen wachten voordat ze het nieuwe paradepaardje van Apple in huis hebben. Dat is veel langer dan bijvoorbeeld de levering van het vorige model, de iPhone 13. Volgens analisten van Counterpoint neemt de leveringstijd ‘aanzienlijk toe’ voor iPhone 14 Pro- en Pro Max-modellen in alle markten.

Foxconn

De Foxconn-fabriek produceert het overgrote deel van de iPhone 14 Pro- en Pro Max-toestellen, Apple’s populairste telefoons. Eerder deze week kwam naar buiten dat de onrust in de iPhone-fabriek mogelijk zorgt voor een productiestrop van 6 miljoen apparaten. Veel hangt af van hoe snel Foxconn Technology mensen weer aan de lopende band kan krijgen na een reeks gewelddadige protesten tegen coronamaatregelen. Om de onrust te beteugelen wil het bedrijf nu bonussen uitkeren aan het personeel.

Apple verlaagde zijn totale productiedoelstelling eerder al van 90 miljoen stuks naar ongeveer 87 miljoen stuks.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement