Het afgelopen jaar voerde Ikea een pilot uit met de elektrische fiets bij de vestiging in Delft. Met de fiets werden producten naar klanten in de omgeving van de winkel gebracht. Het Zweedse bedrijf was daar zo tevreden over, dat ze het nu wereldwijd willen introduceren.

De Sunrider bike waar Ikea gebruik van maakt, kan een vracht van maximaal 150 kilo vervoeren en heeft een actieradius van 100 kilometer. De bak voor goederen is achterop de fiets bevestigd en is groot genoeg voor een Europallet. De e-bike wordt deels opgeladen door zonnepanelen, die ingebouwd zijn in de bak achterop de fiets. Volgens Ikea zorgt deze manier van bezorgen voor 98% minder CO2-uitstoot dan moderne bestelbussen die op diesel rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement