‘Daarom wordt nu de kostenstructuur aangepast aan de realiteit van de markt’, aldus topman Lion Ron van Uber Freight. Bij het in 2021 overgenomen vrachtplatform Transportation Management, het oude Transplace, zullen geen ontslagen vallen, verzekerd Ron. De activiteiten ontwikkelen zich daar goed en hebben volgens de topman  ‘record momentum’. Met dit ‘end-to-end logistiek platform bouwen we nu een netwerk over alle modaliteiten heen. We hebben zo met de deelnemers een unieke positie om verladers te helpen te navigeren in het snel veranderende logistieke landschap.’

Bredere scope

Uber Freight kocht Transplace voor 2,25 miljard dollar in de zomer van 2021 om niet afhankelijk te zijn van de grillen van het Noord-Amerikaanse landvervoer. Via de acquisitie van Transplace kreeg het Amerikaanse tech-bedrijf onder meer toegang tot een grotere markt aan ladingaanbieders uit andere vervoersectoren en kon het meer volume scheppen voor het digitale Uber Freight.

Ook het Amerikaanse Flexport kondigde deze maand aan het personeelsbestand van zo’n 3.000 medewerkers met 20% reduceren. Reden is het dalend ladingaanbod van de laatste maanden in de zee- en luchtvrachtexpedite, stelt het bedrijf uit San Francisco.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement