Dat blijkt uit de jaarcijfers van WDP over 2021. Vorig jaar steeg de winst van WDP ook al met 15%. Het bedrijf schrijft de winst toe aan voorverhuurde nieuwbouwprojecten en organische groei via de indexatie van de huurcontracten, bovenop overnames. WDP kocht vorig jaar elf bestaande panden, waarvan de meeste in Roemenië. Het bedrijf legde daar in totaal 174 miljoen euro voor neer.

Nieuwbouwprojecten

WDP bouwde in 2022 voor 495.000 vierkante meter aan nieuw vastgoed, een investering van 300 miljoen euro. Het initieel brutohuurrendement op het totaal van deze afgewerkte projecten kwam uit op 6,7%. Op de projecten die nog in uitvoering zijn, verwacht WDP een rendement van 6,2%. WDP is in totaal nog bezig met het aanleggen van 715.000 vierkante meter aan vastgoed en steekt daar 578 miljoen euro in. 95% daarvan is al verhuurd, de gemiddelde looptijd van de huurcontracten bedraagt 12,7 jaar.

Aan het einde van 2022 was 99,1% van al het vastgoed van WDP bezet, dat is een halve procent meer dan een jaar eerder. De gemiddelde duur van de huurcontracten is 11 jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement