Dat meldt topman Raj Subramaniam van de koerier. De ingreep is in zijn ogen noodzakelijk om FedEx ‘concurrerend te houden’. Eerder werden al ontslagen aangekondigd in andere onderdelen van het bedrijf.

Het is nog onduidelijk om hoeveel arbeidsplaatsen het uiteindelijk gaat bij het management en waar de ontslagen precies zullen vallen. Een woordvoerder van FedEx wil alleen aangeven dat met deze laatste maatregel het totaal aantal geschrapte banen op 12.000 uitkomt sinds Subramaniam in de tweede helft van vorig jaar is begonnen met een ingrijpende reorganisatie .

Minder vluchten

FedEx telde door de pakkethausse tijdens de coronacrisis medio vorig jaar 345.000 medewerkers en ruim 200.000 deeltijders. Sinds de tweede helft van vorig jaar dalen de volumes echter en houdt het bedrijf al een klein deel van zijn vrachtvloot aan de grond en is het aantal vrachtvluchten gereduceerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement