De omzet kwam over 2022 uit op 13,7 miljard euro. Dat is 19% meer dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebit) steeg met 10%, naar 518 miljoen euro.

De groei was in alle divisies zichtbaar, meldt Geodis in een persbericht. In de eerste drie kwartalen profiteerde de tak voor lucht- en zeevrachtexpeditie van hoge volumes en tarieven. Het vierde kwartaal markeerde echter het einde van de ‘boom’ veroorzaakt door de coronapandemie.

In de contractlogistiek kwam de omzet over heel 2022 hoger uit, waar vooral de activiteiten in Verenigde Staten aan bijdroegen. Ook in Europa zag Geodis groei, ondanks een afname in de consumentenbestedingen door de hoge inflatie.

Verder droeg geografische uitbreiding sterk bij aan de goede cijfers. Geodis noemt onder meer Zuid- en Oost-Europa als groeiregio’s voor het wegtransport.

Overnames

Geodis ziet in de cijfers bevestiging van zijn strategie om wereldwijd een breed pakket aan logistieke diensten aan te kunnen bieden. Daartoe nam het afgelopen jaar het Singaporese Keppel Logistics, Need It Now Delivers in de VS en de Duitse koelvervoerder Trans-o-flex over.

Door de uitbreiding en verbreding de wereldwijde activiteiten kan Geodis ook komend jaar blijven groeien, aldus het bedrijf zelf, ook al blijven de economische omstandigheden voorlopig onzeker.

Geodis is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een van de grootste spelers in de Europese logistiek en is nu een belangrijke pijler onder de resultaten van het moederconcern SNCF. Geodis neemt ongeveer een derde van de totale groepsomzet van het Franse spoorbedrijf voor zijn rekening.

Lees ook: Geodis op zoek naar investeerders voor miljardenovernames

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement