De Zuid-Afrikaanse aankoop van het Deense transportconcern telt 5.500 medewerkers (RCL Foods als geheel heeft meer dan 20.000 mensen in dienst), bestiert dertien distributiecentra en negen cold stores en 520 voertuigen. Het transporteert 821.000 ton vracht op jaarbasis. De Denen betalen omgerekend circa 65 miljoen euro voor hun nieuwe aankoop.

Chris Creed, managing director van Vector Logistics, stelt dat zijn bedrijf onder de hoede van RCL Foods de afgelopen achttien jaar een aanzienlijke groei heeft doorgemaakt, maar dat de nieuwe Deense eigenaar het bedrijf moet helpen om ‘de supply chain volwassener te maken, vooral vanuit technologisch perspectief’. Creed verwacht dat het bedrijf nu verder kan groeien en ook extra stappen kan maken op het gebied van duurzaamheid. A.P. Moller meldt over de nieuwe aankoop dat het eveneens volop groeikansen ziet voor het Zuid-Afrikaanse bedrijf.

Ook MSC, in de containervaart Maersk’s partner in de 2M-alliantie, heeft nieuws uit Afrika. Het Zwitsers-Italiaanse bedrijf meldt dat het Bolloré Africa Logistics, de specialist in Afrika-logistiek die het vorig jaar voor 5,7 miljard euro overnam van de Franse expediteur Bolloré, een nieuwe naam heeft gegeven: Africa Global Logistics (AGL). Bij AGL werken 21.000 mensen. MSC zegt dat AGL een ‘onafhankelijke entiteit blijft met de volledige ondersteuning van de family-owned MSC-groep’ en dat het van plan is om te blijven investeren in al zijn vrachtbelangen in Afrika.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement