De lichte stijging van de omzet is overigens erg relatief, want de nettowinst daalde met bijna een kwart, tot 48,3 miljoen euro en de bedrijfskasstroom met 16,5%. Dit zou te wijten zijn aan de stijgende kosten en de loonindexeringen, terwijl ook het postvolume (-8,8%) verder daalde. Gunstige factoren waren dan weer de sterke pakjesvolumes (+9,1%) en de prijsstijgingen bij Bpost zelf.

Bpost is én een beursgenoteerd bedrijf en voor 51% eigendom van de Belgische federale overheid. In de zaak rond het krantenbedelingscontract kwam onlangs uit dat twee kabinetsmedewerkers van federaal minister voor overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) er niet alleen werden gedetacheerd door Bpost, maar ook nog op de loonlijst staan van het distributiebedrijf. De Sutter ontkende uitdrukkelijk dat deze medewerkers betrokken zouden zijn bij het krantenbedelingscontract, maar nu doken er aanwijzingen op dat één van de twee daar toch wat mee te maken zou hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement