ITS is een nichespeler met logistieke expertise in de hightechmarkt en het verschepen van projectlading. Daarbij bedient het vooral de automotive-markt en de defensie-industrie. Het bedrijf had in 2022 een jaaromzet van bijna zestig miljoen euro. Geodis heeft geen informatie verstrekt over wat de overname heeft gekost.

33 acquisities sinds 2016

Hetzelfde geldt voor Scan Global, dat zijn activiteiten in Duitsland verder uitbreidt met de koop van ETS Transport & Logistics (omzet 2021: 100 miljoen euro). Deze Duitse expediteur (met filialen in Bremen en Hamburg) is vooral actief in de lucht-en zeevracht en e-commerce. Railvervoer via de nieuwe Zijderoute wordt ook door ETS aangeboden, heet het in een toelichting op de acquisitie. ETS beschikt tevens over twee dc’s. Door de laatste overname beschikt Scan Global straks in Duitsland over elf vestigingen.

Wegvervoer Benelux

Scan Global beoogt net zoals de grote Deense concurrent DSV groeien via acquisities. Sinds 2016 heeft het bedrijf al 33 expediteurs overgenomen en het einde is nog niet in zicht. Zo werd vorige week nog het Deense Sand Road Freight (Herning) gekocht, dat zich vooral heeft gespecialiseerd op het wegvervoer tussen de Benelux en Scandinavië.

Geodis nam vorige week nog het Amerikaanse Southern Companies (Miami) over om de overslag en distributie in de havens aan de Amerikaanse oostkust te versterken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement