Minister Harbers (Infrastructuur) maakt plaats voor PVV’er

bekendmaking kabinetsposten

De PVV mag de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat in het komende kabinet leveren. Dat maakte formateur Richard van Zwol woensdag bekend. De huidige demissionair minister Mark Harbers (VVD) heeft dinsdag zijn vertrek uit de politiek aangekondigd. Wat hij gaat doen is onbekend.

Oud-minister Mark Harbers. Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Dirk Hol

Harbers was sinds 2022 minister van Infrastructuur en Waterstaat. Wie zijn rol binnen de PVV op zich gaat nemen, wordt de komende weken ingevuld. De partij van Geert Wilders mag tevens de staatssecretaris voor Openbaar Vervoer en Milieu aanwijzen.

Minister Harbers (Infrastructuur) maakt plaats voor PVV’er | NT

Minister Harbers (Infrastructuur) maakt plaats voor PVV’er

bekendmaking kabinetsposten

De PVV mag de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat in het komende kabinet leveren. Dat maakte formateur Richard van Zwol woensdag bekend. De huidige demissionair minister Mark Harbers (VVD) heeft dinsdag zijn vertrek uit de politiek aangekondigd. Wat hij gaat doen is onbekend.

Oud-minister Mark Harbers. Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Dirk Hol

Harbers was sinds 2022 minister van Infrastructuur en Waterstaat. Wie zijn rol binnen de PVV op zich gaat nemen, wordt de komende weken ingevuld. De partij van Geert Wilders mag tevens de staatssecretaris voor Openbaar Vervoer en Milieu aanwijzen.