Overwinning Labour kan gunstig zijn voor Nederlandse exporteurs

Versoepeling grenscontroles in verkiezingsprogramma

Een overwinning van oppositiepartij Labour bij de Britse verkiezingen volgende week donderdag kan volgens economen gunstig zijn voor Nederlandse exporteurs naar het Verenigd Koninkrijk. In het verkiezingsprogramma van Labour staat dat de grenscontroles voor goederen zoals vlees en land- en tuinbouwproducten uit de Europese Unie versoepeld moeten worden. Nu zorgen die steeds strengere controles voor veel papierwerk en lange vertragingen in bijvoorbeeld Britse havens, onder meer door personeelstekorten.

Labourleider Keir Starmer voert campagne in Cheshire. Foto: ANP

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Overwinning Labour kan gunstig zijn voor Nederlandse exporteurs | NT

Overwinning Labour kan gunstig zijn voor Nederlandse exporteurs

Versoepeling grenscontroles in verkiezingsprogramma

Een overwinning van oppositiepartij Labour bij de Britse verkiezingen volgende week donderdag kan volgens economen gunstig zijn voor Nederlandse exporteurs naar het Verenigd Koninkrijk. In het verkiezingsprogramma van Labour staat dat de grenscontroles voor goederen zoals vlees en land- en tuinbouwproducten uit de Europese Unie versoepeld moeten worden. Nu zorgen die steeds strengere controles voor veel papierwerk en lange vertragingen in bijvoorbeeld Britse havens, onder meer door personeelstekorten.

Labourleider Keir Starmer voert campagne in Cheshire. Foto: ANP

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu