Niet voldaan aan CO2-rapportage bij CBAM? Boetes tot 50 euro per ton CO2

Verslag Sectorbijeenkomst Douane & Logistiek

Importeurs die vanaf 2026 verzuimen hun CBAM-rapportage op de juiste manier in te dienen, kunnen daarvoor een boete van 10 tot 50 euro per niet-gerapporteerde ton CO2 krijgen. Dat vertelden Tiemen van Daalen van de Nederlandse emissieautoriteit (NEa) en Pieter Baeten van de Belgische emissieautoriteit (FOD) onlangs tijdens de Sectorbijeenkomst Douane en Logistiek van NT en Flows in Breda. En dat terwijl de sector staat voor behoorlijk wat uitdagingen in het verkrijgen van de juiste emissiedata.

De Sectorbijeenkomst Douane & Logistiek vond plaats in Kinepolis Breda. Foto: NT / Marko Visser

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Niet voldaan aan CO2-rapportage bij CBAM? Boetes tot 50 euro per ton CO2 | NT

Niet voldaan aan CO2-rapportage bij CBAM? Boetes tot 50 euro per ton CO2

Verslag Sectorbijeenkomst Douane & Logistiek

Importeurs die vanaf 2026 verzuimen hun CBAM-rapportage op de juiste manier in te dienen, kunnen daarvoor een boete van 10 tot 50 euro per niet-gerapporteerde ton CO2 krijgen. Dat vertelden Tiemen van Daalen van de Nederlandse emissieautoriteit (NEa) en Pieter Baeten van de Belgische emissieautoriteit (FOD) onlangs tijdens de Sectorbijeenkomst Douane en Logistiek van NT en Flows in Breda. En dat terwijl de sector staat voor behoorlijk wat uitdagingen in het verkrijgen van de juiste emissiedata.

De Sectorbijeenkomst Douane & Logistiek vond plaats in Kinepolis Breda. Foto: NT / Marko Visser

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu