Samen met het onderdeel getruckte vracht (+11,3% naar 14.414 ton) zorgden de twee segmenten voor de meeste groei op Zaventem. Overigens nemen de meeste grote luchthavens truckvervoer niet mee in de vervoersstatistieken, omdat de lading elders het vliegtuig ingaat en er dus sprake is van dubbeltelling.

Het aantal vrachtvluchten op Zaventem nam in augustus met 3,8% toe naar 1.273 vluchten. Oorzaak hiervan waren onder meer nieuwe diensten van de luchtvaartmaatschappijen Latam en Atlas Air. In volume leverde dat een groei op van 4,3% naar ruim 12.000 ton.

Alleen het vrachtaanbod in het expresvervoer liet een afname vorige maand zien. Het volume nam met 1,1% af naar 17.500 ton.

Over de eerste acht maanden van dit jaar kwam het vrachtvolume op Zaventem uit op 487.334 ton, een toename van 7,8%. Vooral luchtvrachttrucking (+21%) zorgde voor meer groei, blijkt uit de cijfers van de luchthaven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement