Mijlpaal voor vrachtoverslag Hahn Airport

Luchtvracht

De Duitse vrachtluchthaven Hahn Airport heeft over de eerste acht maanden van dit jaar 118.000 ton overgeslagen. Daarmee heeft de verliesgevende Duitse luchthaven voor het eerst sinds lange tijd de grens van 100.00 ton gepasseerd.

Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar was er sprake van een groei van bijna 80%. Over de maand augustus steeg het volume met 35% naar 12.226 ton. De forse toename van het vrachtvolume wordt vooral toegeschreven aan de komst van Chinese HNA-Group als meerderheidsaandeelhouder van de luchthaven.

Die holding heeft onder meer dochterbedrijf Suparna Airlines Cargo, het voormalige Yangtze River Express, van Schiphol naar Hahn gedirigeerd. Ook zijn er meer charters uitgevoerd op de luchthaven. Hahn Airport ligt ongeveer honderd kilometer ten noorden van het drukke Frankfurt Airport (Fraport). Of de falende vrachtafhandeling op Fraport ook een positief effect heeft gehad op het volume van Hahn is onduidelijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Mijlpaal voor vrachtoverslag Hahn Airport | NT

Mijlpaal voor vrachtoverslag Hahn Airport

Luchtvracht

De Duitse vrachtluchthaven Hahn Airport heeft over de eerste acht maanden van dit jaar 118.000 ton overgeslagen. Daarmee heeft de verliesgevende Duitse luchthaven voor het eerst sinds lange tijd de grens van 100.00 ton gepasseerd.

Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar was er sprake van een groei van bijna 80%. Over de maand augustus steeg het volume met 35% naar 12.226 ton. De forse toename van het vrachtvolume wordt vooral toegeschreven aan de komst van Chinese HNA-Group als meerderheidsaandeelhouder van de luchthaven.

Die holding heeft onder meer dochterbedrijf Suparna Airlines Cargo, het voormalige Yangtze River Express, van Schiphol naar Hahn gedirigeerd. Ook zijn er meer charters uitgevoerd op de luchthaven. Hahn Airport ligt ongeveer honderd kilometer ten noorden van het drukke Frankfurt Airport (Fraport). Of de falende vrachtafhandeling op Fraport ook een positief effect heeft gehad op het volume van Hahn is onduidelijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement