In het segment vrachtvliegtuigen en belly-vracht waren de toenames met respectievelijk 9,5% en 9% fors. De luchthaven profiteerde onder meer van de komst van vrachtvluchten van het Zuid-Amerikaanse Latam en chartervluchten van Atlas Air. Cathay Pacific, Hainan Airlines en Emirates zorgden voor extra vrachtruimte op de passagiersvluchten met enkele nieuwe routes.

Verlies

Het grote verlies voor Zaventem zat in het expresvervoer. Het volume in dat segment, goed voor bijna de helft van de vrachtoverslag op de Belgische luchthaven, daalde met 4,2%. De afname is toe te schrijven aan het schrappen van een aantal vrachtvluchten door DHL Express. Het volume aan getruckte luchtvracht daalde verder licht met 0,2%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement