Meer vrachtvluchten Emirates van Schiphol naar Maastricht

Luchtvracht

Vrachtmaatschappij Emirates SkyCargo verplaatst vanaf begin december nog eens vijf vrachtvluchten in de week van Schiphol naar Maastricht Airport (MAA). Daarmee wordt de Limburgse regionale luchthaven het grootste vrachtknooppunt van de luchtvaartmaatschappij in Europa, met elf vrachtvluchten.

Eerder dit jaar werden al zes vrachtvluchten in de week van Emirates overgeheveld naar MAA. Dit vanwege het tekort van vrachtslots op de Nederlandse mainport. Dat aantal kan in de loop van het winterseizoen nog verder worden uitgebouwd naar dertien stuks, meldt een woordvoerder van de vrachtmaatschappij uit Dubai.

Het besluit om het aantal vrachtvluchten op Schiphol verder af te bouwen, heeft indirect ook te maken met het tekort aan slots op Schiphol. Om een derde dagelijkse passagiersvlucht op de luchthaven mogelijk te maken, was Emirates gedwongen om vijf bestaande vrachtslots op te geven. Deze derde passagiersvlucht wordt uitgevoerd met een B777, met een bellycapaciteit van rond de 20 tot 25 ton.

Maastricht

Bij de vrachtdiensten die vanaf begin december verkassen naar Maastricht Airport gaat het om bloemenvluchten uit de Keniase hoofdstad Nairobi. De vluchten zullen vanuit Maastricht Aachen Airport terugkeren naar de thuisbasis Dubai met volumelading, meldt Emirates.

De vrachtmaatschappij houdt nog vijf vrachtvluchten in de week op Schiphol. Het gaat hier ook om bloemenvluchten, maar dan afkomstig uit het Zuid-Amerikaanse Quito. Emirates voert verder in Europa nog zes vrachtvluchten in de week uit op Frankfurt Airport.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Meer vrachtvluchten Emirates van Schiphol naar Maastricht | NT

Meer vrachtvluchten Emirates van Schiphol naar Maastricht

Luchtvracht

Vrachtmaatschappij Emirates SkyCargo verplaatst vanaf begin december nog eens vijf vrachtvluchten in de week van Schiphol naar Maastricht Airport (MAA). Daarmee wordt de Limburgse regionale luchthaven het grootste vrachtknooppunt van de luchtvaartmaatschappij in Europa, met elf vrachtvluchten.

Eerder dit jaar werden al zes vrachtvluchten in de week van Emirates overgeheveld naar MAA. Dit vanwege het tekort van vrachtslots op de Nederlandse mainport. Dat aantal kan in de loop van het winterseizoen nog verder worden uitgebouwd naar dertien stuks, meldt een woordvoerder van de vrachtmaatschappij uit Dubai.

Het besluit om het aantal vrachtvluchten op Schiphol verder af te bouwen, heeft indirect ook te maken met het tekort aan slots op Schiphol. Om een derde dagelijkse passagiersvlucht op de luchthaven mogelijk te maken, was Emirates gedwongen om vijf bestaande vrachtslots op te geven. Deze derde passagiersvlucht wordt uitgevoerd met een B777, met een bellycapaciteit van rond de 20 tot 25 ton.

Maastricht

Bij de vrachtdiensten die vanaf begin december verkassen naar Maastricht Airport gaat het om bloemenvluchten uit de Keniase hoofdstad Nairobi. De vluchten zullen vanuit Maastricht Aachen Airport terugkeren naar de thuisbasis Dubai met volumelading, meldt Emirates.

De vrachtmaatschappij houdt nog vijf vrachtvluchten in de week op Schiphol. Het gaat hier ook om bloemenvluchten, maar dan afkomstig uit het Zuid-Amerikaanse Quito. Emirates voert verder in Europa nog zes vrachtvluchten in de week uit op Frankfurt Airport.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement