Alibaba steekt 75 miljoen euro in distributiecentrum luchthaven Luik

e-commerce

De Chinese internetreus Alibaba investeert 75 miljoen euro op de luchthaven van Luik voor zijn eerste Europese distributiecentrum. Dat bleek bij de ondertekening van de intentieverklaring tussen Alibaba en de Belgische en Waalse regeringen.

Luik wordt de logistieke poort tot Europa voor het Chinese bedrijf. De investering levert drieduizend nieuwe banen op, waarvan negenhonderd directe. De eerste commerciële activiteiten zijn gepland voor begin 2021.

Premier Charles Michel, die aanwezig was bij de ondertekening, benadrukte het belang van de investering voor de Belgische en de Waalse economie. ‘Met het aantrekken van een dermate groot bedrijf geven we een sterk signaal af, onder meer naar andere grote spelers in de wereld. Ons land beschikt over sterke troeven en over het vermogen om zich verder te ontwikkelen.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Alibaba steekt 75 miljoen euro in distributiecentrum luchthaven Luik | NT

Alibaba steekt 75 miljoen euro in distributiecentrum luchthaven Luik

e-commerce

De Chinese internetreus Alibaba investeert 75 miljoen euro op de luchthaven van Luik voor zijn eerste Europese distributiecentrum. Dat bleek bij de ondertekening van de intentieverklaring tussen Alibaba en de Belgische en Waalse regeringen.

Luik wordt de logistieke poort tot Europa voor het Chinese bedrijf. De investering levert drieduizend nieuwe banen op, waarvan negenhonderd directe. De eerste commerciële activiteiten zijn gepland voor begin 2021.

Premier Charles Michel, die aanwezig was bij de ondertekening, benadrukte het belang van de investering voor de Belgische en de Waalse economie. ‘Met het aantrekken van een dermate groot bedrijf geven we een sterk signaal af, onder meer naar andere grote spelers in de wereld. Ons land beschikt over sterke troeven en over het vermogen om zich verder te ontwikkelen.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement