De positie van Onland, die ruim zeven jaar leiding heeft gegeven aan Cargonaut, komt ‘na de verwerving van een controlerend belang in het databedrijf’ te vervallen, stelt de raad.

Na de verkoop zal het databedrijf zijn zelfstandigheid verliezen en direct worden aangestuurd door de nieuwe eigenaar, de Schiphol Group. ‘In goed overleg zijn de Raad van Commissarissen en Nanne Onland daarom overeengekomen het dienstverband te beëindigen’, schrijft de RvC.

Tekst loopt door onder foto.

De verkoop aan Schiphol verwacht de raad ‘op korte termijn’ af te ronden. Onland zal daarbij zijn taken per 31 maart neerleggen. Zijn dienstverband wordt officieel eind juni beëindigd.

Jonas van Stekelenburg

Voormalig vrachtdirecteur Jonas van Stekelenburg van de Schiphol Group zal vanaf april tijdelijk voor een overgangsperiode van zes tot negen maanden de taken van Onland overnemen. Van Stekelenburg is thans voorzitter van de Raad van Commissarissen van Cargonaut, maar zal die taken neerleggen, heet het verder.