Daarmee lijkt Schiphol vorig jaar nog net het Duitse Leipzig Airport achter zich te hebben gelaten, dat ook in de coronacrisis zijn opmars in de Europese luchtvrachtmarkt voortzette. Zo steeg door het sterk gestegen aantal charter- en e-commerce vluchten het vrachtvervoer op Leipzig Airport met 11,7% naar 1,4 miljoen ton.

Vrachtvluchten

In totaal kwam ruim 70% van het vrachtvervoer op Schiphol voor rekening van vrachtvluchten, waarvan 10% bestond uit zogeheten ‘cargo only’-vluchten met passagiersvluchten. De belly-ruimte van passagiersvluchten was goed voor een krimpend aandeel van 29% in het vrachtvervoer, aldus de luchthaven.

Uit de vervoerscijfers van Schiphol blijkt verder dat vooral de export (-11,7%) sterk daalde vorig jaar en de import met ruim 750.000 ton (-4,3%) minder sterk afnam.