Dat recente advies van de verkenner Pieter van Geel zou de komende maanden moeten leiden tot gerichte voorstellen van het bestuur richting het Limburgs parlement, maar ook Den Haag. Deze besluitvorming moet nu wachten tot na de vorming van een nieuw bestuurscollege in de provincie.

Subsidieschandaal

Behalve het Limburgse provinciebestuur stapte ook commissaris van de koning Theo Bovens op, wat de bestuurscrisis compleet maakte. Bovens en het bestuur stappen op naar aanleiding van het subsidieschandaal rond de CDA’er Herman Vrehen. De vijf Limburgse gedeputeerden kondigden hun vertrek aan voordat Provinciale Staten, het provinciale parlement, een motie van wantrouwen zouden aannemen tegen hen. Twee andere gedeputeerden vertrokken al eerder vanwege dezelfde affaire.

Bovens blijft voorlopig wel aan tot de regering een opvolger heeft benoemd.

Lees ook: Het zoet en zuur van ‘verkenner’ Van Geel bij Maastricht Airport

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement