Het aantal vrachtvluchten nam tussen januari en april met 88% toe naar bijna 9000 vliegbewegingen. In april was er sprake van 2070 vrachtvluchten, een stijging van 12,7% vergeleken met dezelfde maand in 2020. Afgezet tegen 2019 verdubbelde het aantal vrachtvluchten naar 2.070.

De uitgaande en inkomende ladingstromen van en naar Schiphol hielden zich in april min of meer in evenwicht met een groeipercentage van rond de 51%. Uitschieters waren er wel, waarbij qua import Afrika (+200%) en Latijns-Amerika (+140%) het meest opvielen, maar ook het Verre Oosten (+37%) sterk steeg.

Op exportgebied deden Latijns-Amerika en Afrika het ook goed met stijgingspercentages van respectievelijk 101% en 80%. Ook Noord-Amerika (+60%) en  het Midden-Oosten (88%) presteerden als exportbestemmingen goed.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding